HOGHILAG
Hoghilag este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu, etimologic vorbind, înseamnând „lumina lunii“. Cea mai veche atestare documentară a localității este într-un document din 1335, care se referă la un preot, pe nume Johannes, din Archidiaconatul Târnavei. Localitatea obținea, la mijlocul secolului al XIV-lea, statutul de sat liber pe Pământul Crăiesc în Scaunul Sighișoara.
foto:Hoghilag-Tărâmul Tuberozelor
Vizitează:
Biserica evanghelică din Hoghilag. În 1446 este menționată o biserică cu hramul Sfânta Maria. În 1828 este construită o biserică nouă, având tavan drept și un cor cu absidă semicirculară, acoperită cu o boltă avela. După 10 ani biserica este dotată cu mobilier: altar, amvon, cristelniță și orgă. Din vechea cetate bisericească, așa cum era înfățișată într-un desen de Martin Schlichting, s-a păstrat doar turnul clopotniță.
Tărâmul Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag. Atestată în anul 1446, Biserica Evanghelică a fost închisă după plecarea masivă a sașilor din zonă, și este reintrodusă în circuitul turistic special pentru acest eveniment. Tărâmul Tuberozelor dezvăluie turiștilor cele 30 de gospodării în care sătenii cultivă tuberoze doar o dată pe an, în cadrul acestor două zile din luna august.