COBOR
Cobor mai demult Covor, este un sat în comuna Ticuș din județul Brașov. În perioada medievală era parte componentă a scaunului administrativ săsesc al Rupei. Localitatea săsească a fost pustiită în anii 1529-1530, fiind repopulată cu secui din scaunul Odorhei. În secolele XVII-XVIII era singura comunitate reformată din scaunul Rupea.
foto: Ferma de biodiversitate Cobor, Dan Dinu
Este cea mai veche localitate atestată documentar a județului Brașov, prima mențiune fiind din 1206, sub numele de „Villa Cowrnh”.
Vizitează:
Biserica fortificată din Cobor- a fost construită în secolul XV. Aparține parohiei reformate.
Secolul al XV-lea ar fi fost cel în care, satul și-ar fi ridicat o biserică sală gotică (după ce ar fi avut una romanică mai veche), dar și cel în care populația săsească s-ar fi risipit complet.
În 1802, după un incendiu, biserica medievală a suferit o refacere. Iar peste câteva decenii, pentru noua construcție au fost comandate o serie de piese de mobilier, dintre care putem admira acum tribunele pictate în 1846.
Festivalul Cobor între Stejari - Evenimentul de la Ferma de Biodiversitate Cobor din România este o experiență unică, dedicată reconectării cu natura în mijlocul pădurilor și peisajelor autentice transilvănene. Organizat în satul Cobor, cel mai vechi sat din Țara Făgărașului, acest eveniment aduce participanții în mijlocul unor pășuni naturale prețioase, fiind înconjurați de stejari seculari și dealuri pitorești.
Traseu pentru bicicletă: Circuit 4B - Cobor - Sona – Halmeag
Elevație: 634 m
Distanță: 45.06 km
Nivelul: Moderat
Traseu pentru bicicletă: Circuit Cobor - Ticușu Vechi – Cobor
Elevație: 213 m
Distanță: 20.75 km
Nivelul: Moderat
Găsești recomandări de circuite de o zi pe profilul nostru de Wikiloc si Komoot.