COBOR
Cobor is a village in the commune of Ticuș, located in Brașov County. In medieval times, it was part of the administrative seat of the Saxons in Rupea. The Saxon settlement was abandoned in 1529-1530 and later repopulated by Székely settlers from the Odorhei seat. During the 17th and 18th centuries, it was the only Reformed (Calvinist) community in the Rupea seat.
foto: Ferma de biodiversitate Cobor, Dan Dinu
Este cea mai veche localitate atestată documentar a județului Brașov, prima mențiune fiind din 1206, sub numele de „Villa Cowrnh”.
Vizitează:
Biserica fortificată din Cobor- a fost construită în secolul XV. Aparține parohiei reformate.
Secolul al XV-lea ar fi fost cel în care, satul și-ar fi ridicat o biserică sală gotică (după ce ar fi avut una romanică mai veche), dar și cel în care populația săsească s-ar fi risipit complet.
În 1802, după un incendiu, biserica medievală a suferit o refacere. Iar peste câteva decenii, pentru noua construcție au fost comandate o serie de piese de mobilier, dintre care putem admira acum tribunele pictate în 1846.
Festivalul Cobor între Stejari - Evenimentul de la Ferma de Biodiversitate Cobor din România este o experiență unică, dedicată reconectării cu natura în mijlocul pădurilor și peisajelor autentice transilvănene. Organizat în satul Cobor, cel mai vechi sat din Țara Făgărașului, acest eveniment aduce participanții în mijlocul unor pășuni naturale prețioase, fiind înconjurați de stejari seculari și dealuri pitorești.
Traseu pentru bicicletă: Circuit 4B - Cobor - Sona – Halmeag
Elevație: 634 m
Distanță: 45.06 km
Nivelul: Moderat
Traseu pentru bicicletă: Circuit Cobor - Ticușu Vechi – Cobor
Elevație: 213 m
Distanță: 20.75 km
Nivelul: Moderat
Găsești recomandări de circuite de o zi pe profilul nostru de Wikiloc si Komoot.