O bucătărie regională cu arome multiculturale
Dacă îţi place să mănânci bine, ai ajuns în locul potrivit!
Te poţi bucura de nenumărate experienţe care să îţi încânte toate simţurile. Savurează-le în linişte şi cu timp “langsam aber sicher” – “încet, dar sigur”.
Prinde gustul Colinelor Transilvaniei şi vei rămâne fascinat de produsele locului. Întoarce-te în timp la aromele şi senzaţiile copilăriei, când aşteptai cu nerăbdare minunile culinare ieşite din mâinile mamei sau ale bunicii şi le devorai pe nerăsuflate. Oferă senzaţii noi propriilor papilele gustative şi încearcă experienţe inedite – o bucătărie cu adevărat multiculturală, căci aici găseşti preparate delicioase româneşti, săseşti, ungureşti, chiar şi vest-europene sau a căror origine e atât de veche că nu mai ştie nimeni de unde vin.
PUNCTE GASTRONOMICE LOCALE
BRUNCH-ING
„Când ești în vacanță nu poți să mănânci „ca la mama acasă”, dar cum ar fi să poți gusta ceva ca „acasă la mama unui localnic”? [..]așa arată un concediu pe care îl ții minte. (Ivan Patzaichin)
Gospodinele de seamă din Colinele Transilvaniei folosesc legume, fructe şi plante de sezon, mirodenii crescute în gradinile proprii, carne, lapte și ouă din curtea lor sau a vecinului. De-ţi place să bucătăreşti, poţi să furi din secrete, participând la evenimente variate, unde doamnele locului (şi domnii, uneori) gătesc pentru tine şi prietenii tăi.
Credit foto: Daniel Secărescu, Cristina Iliescu, WWF România, Mihai Stetcu, Tudor-Dan Ravoiu
Le găseşti marcate prin acest semn :
În Colinele Transilvaniei, bucătăria regională e vedetă, fie că e vorba de un brunch îmbelșugat în curtea unui localnic, un picnic în traistă în vârful unui deal cu privelişte deosebită sau de o degustare de produse specifice tradiţionale sau reinterpretate.
Pornite în 2008, ca un brunch de socializare pentru a facilita întâlnirea dintre actorii locali, brunch-urile din regiune sunt azi un adevărat fenomen, cu variaţiuni dintre cele mai diverse, lansând un trend în toată ţara: respectul pentru produsele locale şi bucuria de a încerca de bucatele simple, dar delicioase.
Nu rata târgurile tradiţionale şi pieţele locale de unde poţi să iei cu tine acasă, pentru prieteni şi familie, mici mostre din gusturile care te‑au impresionat.